İSTANBUL / ADALAR - BÜYÜKADA 125. YIL ATATÜRK ORTAOKULU

Nis

Mrt

Okulumuzda Bilim ve Teknoloji Haftası etkinlikleri kapsamında Okul Panosu hazırlanmış ve sınıflarda 1001 İcat ve Sırlar Kütüphanesi kısa filminin gösterimi yapılmıştır.

Kas

Eğitim dört duvardan ibaret olmamalı.Özel Eğitim Öğretmenimiz Eda ÇAKIR ,sevimli öğrencimiz Eylül ile "Doğada Ders" etkinliğini gerçeklestirirken??.Bazı anılar unutulmaz.

Kas

11 Kasım Millî Ağaçlandırma Günü sebebiyle Adalar Kaymakamlığı nezdinde Adalar Orman İşletme Şefliği'nce düzenlenen ağaç dikme etkinliğine Adalar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Adalar Öğrenci Meclisi projesi kapsamında okulumuz sınıf temsilcileri davet edilmiş olup,bu güzel etkinlikte emeği geçen tüm kuruluşlara teşekkür ederiz.

Kas

Lösemili Çocuklar Haftası (2-8 Kasım)sebebiyle güneşin renklerinden biri olan turuncu umut olsun, şifa olsun,can olsun arkadaşlarımıza...

Mrt

Değerli Velilerimiz, Yarın 15.03.2023 tarihinde saat 14:00'da Genel Veli Toplantısı yapılacaktır. Derse giren öğretmenlerimiz toplantıya eşlik edecektir. Öğrencilerimizin özel ve genel durumunu paylaşmak için okulumuza davetlisiniz. Katılımınız bizim için önem taşımaktadır.

Ara

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Programı, Kaymakamımız Sn. Dr. Mustafa AYHAN, Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Neşe VURAL, yönetici, öğretmen ve öğrencilerimizin katılımlarıyla okulumuzda gerçekleştirildi.

Ekm

EDUCATE Avrupa Araştırmacılar projesinin etkinlik alanında öğrencilerimiz tarafından en fazla ilgi gören kutup hayvanları oldu. Kutup ayısı ve penguen ile öğrencilerimiz bol bol fotoğraf çektirdi.

Ekm

Kızılay Kampı Çocuk Şenliğine katılan öğrencilerimiz, Heybeliada Kızılay Kampını ziyaret ettiler. Kızılay'ın tarihçesi hakkında bilgi sahibi olup çeşitli spor etkinliklerine katıldılar.

Nis

İstanbul'u anlatan  birçok esere imza atmış olan  Yazar Ahmet Ümit, projede yer alan öğrencilerimizin de bulunduğu, Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen bir söyleşiye katıldı.

Açık havada ve keyifli bir ortamda, öğrencilerimiz yazara eserleri hakkında ve yazarlık mesleğinin incelikleri hakkında sorular sordu. Polisiye romanlarıyla tanınan ünlü yazara kitaplarını imzalatma fırsatı buldular.

Adalar Kaymakamı Sn. Dr. Mustafa AYHAN'ın da bulunduğu bu güzel etkinlikte okulumuz öğrencileri sevdikleri bir yazarla buluşma imkanına kavuştular.

Mrt

Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası 21 Mart Nevruz Günü kapsamında Büyükada 125.Yıl Atatürk Ortaokulu koordinasyonunda gerçekleştirilen İlçe törenine, Millî Eğitim Müdürümüz Sn. Neşe VURAL, İlçe protokol mensupları, okul/kurum yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Programda baharın, bolluğun, bereketin ve kardeşliğin sembolü Nevruz günü; şiirler, şarkılar, Türk bayrakları geçit resmi, drama ve halk oyunları ekibi gösterisi, köy seyirlik oyunları, mani atışmaları, spor yarışmaları etkinlikleriyle kutlandı.

Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası 21 Mart Nevruz Günü İlçe Kutlama Programında "Baharın Müjdecisi Nevruz" temalı İlçe fotoğraf yarışmalarında derece alan öğrencilere ödül takdimi yapıldı. Geri dönüştürülebilir materyallerden üretilen ürünlerin oluşturduğu tematik sergimiz açıldı. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi kutlarız.